Logo van stichting Ezra

Voor ondersteuning van het kinder-, tiener- en jeugdwerk in kerk en gemeente.
Clownig

 

Home
Materialen
Activiteiten
Bestellen
Links
Sitemap
Contact

Inhoud
VOORWOORD
INLEIDING
God Zelf
CLOWNS IN DE GESCHIEDENIS
DE CHRISTEN-CLOWN
Karakterontwikkeling, Houding
Stem, Clown JoJo
SCHMINK EN UITERLIJK
Schmink, Kleding
CLOWN ATTRIBUTEN
CLOWN VAARDIGHEDEN
Balanceren, Draaiende bordjes, Buikspreken
Muziekinstrumenten, Andere vaardigheden
BALLONNEN MODELLEREN
Het evangelie met ballonnen
GOOCHELEN
WARMING-UP
Leuke binnenkomst, Handopsteek ideeŽn,
Bewegen, Ballonnen
ASSISTENTJES
Namen, Leeftijd, Leuke vragen, Handen schudden
GRAPJES EN TRUCS TUSSENDOOR
DE BIJBEL VAN DE CLOWN
HET EVANGELIE IN UW PRESENTATIE
Schepping, Zondeval en Redding, Vergeving,
Het is fijn bij Jezus, Het eeuwige feest
DE FINALE
DE "AFGANG"
SKETCHES VOOR CLOWNS
GERAADPLEEGDE LITERATUUR
EEN AANTAL LIEDJES

Clownerie als voedsel in het kinderwerk
Deze vorm van kinderwerk is niet beperkt tot de zondagsschool of kinderdienst.
Het is geschikt voor kinderkampen, speciale kinderdagen, straatevangelisatie en misschien gaat u wel clown spelen op scholen of in ziekenhuizen en zelfs bejaardenhuizen! Juist omdat je het evangelie heel eenvoudig en zichtbaar brengt is het geschikt voor alle leeftijden.

Wat dacht u van een evangelische verjaardag bij de kinderen thuis in de huiskamer of 's zomers in de tuin? Wat een kansen voor het evangelie van redding! Klinkt het niet super: een clown op je verjaardagsfeest!

Ook bij speciale activiteiten van de gemeente, zoals de rommelmarkt of kledingbeurs, straatevangelisatie, bruiloftsdiensten, is de clown een opvallende gast met zijn/haar ballonnen en kleurrijke attributen.
Waarschijnlijk ontdekt uzelf nog meer mogelijkheden!

Ook de volwassenen kunnen meegenieten als u bijvoorbeeld af en toe, plus minus tien minuten, in de samenkomst iets voor de kinderen mag presenteren.

Als de gemeente kinderclubs heeft in verschillende wijken of thuisclubs wil beginnen, is de clown onmisbaar om de kinderen van de wijk te attenderen op de club. U kunt in de straat of op een weitje, speelterrein of speeltuin terecht. Af en toe kunnen de clowns ter ondersteuning van de thuisclub, weer langskomen met een verrassend programma. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is binnen handbereik in elke gemeente.

Een grote kans voor de clown om het evangelie van Jezus uit te dragen is OP STRAAT. Wat dacht u van een groepje van vier of vijf clowns die ballonnen uitdelen met een evangelische boodschap, aan de kinderen op de straat? Of clowns die korte pakkende trucjes doen of een act van een half uur met het goede nieuws er in verwerkt? Aandacht verzekerd! Ik zou zeggen: Ga waar de kinderen zijn!

"Gij zijt het zout der aarde" dat wil zeggen: SMAAKMAKER.
Zijn wij smaakmakers in deze wereld? Als evangelische clown zeer zeker!
Clowns binnen het kinderwerk..........
Clowns voor Jezus.............
Volwassenen die ongewoon durven doen tot redding en verandering van kinderlevens..............

Korte impressie van de inhoud van het boek
Dit lesboek is gemaakt om de mogelijkheden van de clown, komische goochelaar en komische kinderwerker te laten zien met betrekking tot woordverkondiging en evangelisatie binnen en buiten gemeente en kerk.

Het bevat vooral clownerie voor beginners, maar de grapjes en trucjes zijn geschikt voor ALLE werkers binnen het evangelie om de boodschap van Jezus zo fris, boeiend, helder, nieuw, pakkend, verrassend, leuk en goed mogelijk te brengen.

Ik denk dat het anders dan anders is, ongewoon en ongebruikelijk. Maar waarom niet als de kinderen enthousiast zijn, waarom niet als het werkt en de boodschap overkomt en als het doel tot eer van God is?
Het is dus gewoon ongewoon.

Terug naar creatieve geloofsoverdracht