Logo van stichting Ezra

Voor ondersteuning van het kinder-, tiener- en jeugdwerk in kerk en gemeente.
Lofprijstamboerijngroepen

 

Home
Materialen
Activiteiten
Bestellen
Links
Sitemap
Contact

Ezra biedt verschillende producten aan voor het opstarten en leiden van lofprijstamboerijngroepen, zowel voor kinderen, als voor volwassenen en/of groepen met verschillende leeftijden.
De meeste van deze producten zijn ontwikkeld door The Young Disciples uit Australie, een groep enthousiaste mensen die door God geleid werd om een methode op te zetten voor het gebruik maken van de tamboerijn als middel tot lofprijs.

D.m.v. vast aangeleerde patronen en desgewenst gebruikmakend van bewegingen, danspassen e.d. kunnen jongeren en ouderen uiting geven aan hun geloof, God op een eigentijdse manier eren en grootmaken en anderen daarin laten delen.

LET OP: Indien u een bestelling wilt plaatsen, stuur dan een e-mail naar: info@ezrahouten.nl, of bel naar 030-6379643. Een briefje naar Koolmeeshaag 61, 3993AN Houten, kan ook.

Op de foto-pagina staan meer foto's.

Instructie-DVD's voor het opzetten van lofprijstamboerijngroepen
Tamboerijnen met lintensets
Lintenboek
Lint(en) aan een stok
Achtergrond Young Disciples

Instructie-DVD's voor het opzetten van lofprijstamboerijngroepen voor kinderen (en tieners, jeugd of volwassenen)

Op een viertal DVD's wordt volgens de methode van The Young Disciples instructie gegeven voor het aanleren van patronen (beginnend bij het basisniveau en oplopend tot niveau 8).
Met behulp van deze patronen kunnen kinderen (en anderen natuurlijk ook) op een gestructureerde manier de tamboerijn gebruiken bij het meespelen bij een bepaald lied. Optreden hoort al snel tot de mogelijkheden. NB: Deze DVD's zijn omgezet van de oorspronkelijk video's, daardoor is de kwaliteit wat minder, maar nog uitstekend te gebruiken voor de instructies die erop staan.

Het doel van het opzetten van een tamboerijngroep is tweeledig: enerzijds kunnen de tamboerijnspelers met de tamboerijn God eren (zie Psalm 150:3) en anderzijds kunnen ze uiting geven aan hun geloof en daarmee ook anderen inspireren.
De DVD's zijn Engelstalig. In de bijbehorende boekjes wordt, naast andere instructie, de vrijwel letterlijke vertaling van de DVD weergegeven.
ARTIKEL BESTELNR PRIJS
DVD deel 1 yd-01-v Euro 14,80 
Instructieboekje 1 yd-01-b Euro   3,40
DVD 2 yd-02-v Euro 14,80
Instructieboekje 2 yd-02-b Euro   3,40
DVD 3 yd-03-v Euro 14,80
Instructieboekje 3 yd-03-b Euro   3,40

Tamboerijnen en daarbij behorende lintensets

Tamboerijnen zijn in principe te koop bij elke gerenommeerde muziekwinkel, maar kunnen ook via Ezra besteld worden. Ook zijn er diverse lintensets te koop, die aan de tamboerijn vastgemaakt kunnen worden ter ondersteuning van de patronen (1 set tegelijk).

ARTIKEL BESTELNR PRIJS: vanaf..
Tamboerijnen verkrijgbaar in diverse maten: 
16 cm  / 20 cm (gangbaar) / 24 cm
ta-16/20/24 Euro 11,40
Lintensets (diverse) voor tamboerijn yd-11-l Euro   4,60

Lintenboek

Voor uitgebreide informatie over het gebruik van diverse lintensets (kleuren en betekenis) hebben The Young Disciples een Lintenboek uitgegeven. Dit boekje is in het Nederlands vertaald en nu ook via Ezra aan te schaffen.

ARTIKEL BESTELNR PRIJS
Lintenboek (betekenis en kleuren van de sets) yd-11-b Euro 6,80
Kleurenstalen voor lintenboek yd-11-k Euro 2,30

Lint(en) aan een stok 

In plaats van tamboerijnen kunnen ook (langere) linten aan een stok gebruikt worden op bepaalde patronen, of om naar eigen inzicht God te eren en te prijzen. Ook kunnen daarvoor de lintensets gebruikt worden die voor de tamboerijn verkrijgbaar zijn, deze moeten dan aan een stokje vastgemaakt worden i.p.v. aan de tamboerijn.

Bij Ezra zijn linten verkrijgbaar in diverse kleuren (rood, blauw, geel, roze, oranje, groen, goud, creme, enz.). De linten zijn van satijnband, ong. 2,5 cm breed en 1,70 m lang en zitten met een wartel aan een stokje van ongeveer 50 cm lengte en 9 mm doorsnee. De linten zijn, i.v.m. de portokosten, ook verkrijgbaar zonder het houten stokje.

ARTIKEL PRIJS 
Lint met stokje (<10 stuks), per stuk Euro 4,50 (goud = Euro 0,50 extra)
Lint met stokje (vanaf 10 stuks), per stuk Euro 3,50
Lint zonder stokje Euro 3,80
2 linten aan een stokje Euro 7,50

Voor advies en informatie over andere mogelijkheden en het gebruik van de linten kunt u het beste even telefonisch contact met ons opnemen (030-6379643).

 

Achtergrond Young Disciples

In 1986 begon Lynda Georgeson in Australië met het opzetten van 'The Young Disciples'. God liet haar zien dat kinderen een uitlaatklep nodig hadden om hun geloof vorm te geven. 
Door o.a. de tamboerijn en dans te gebruiken, kan het Evangelie van Jezus Christus naar anderen worden gecommuniceerd, terwijl de kinderen (en ook jongeren) zelf versterkt en opgebouwd worden in hun geloof. 

In 1994 kwam stichting Ezra in aanraking met 'The Young Disciples'. We zagen de duidelijke instructie door middel van video's (nu DVD's) en bijbehorende boekjes, waardoor iedereen het op een eenvoudige manier kan leren. In Nederland zijn er inmiddels diverse “lofprijstamboerijngroepen” gestart. 
In de meeste van die groepen leren de leid(st)ers via de DVD de patronen eerst zelf. Daarna leren ze die patronen aan de kinderen (en anderen) aan. De leden kunnen ook ingezet worden om aan nieuwe leden patronen aan te leren. 
Deze patronen worden bij liederen gebruikt. (Dit kunnen bestaande liederen zijn, maar ook nieuwe.) Bij elk patroon staat hoeveel tellen ze zijn (8, 16 of 32), geschikt voor 4-tels liederen, ook zijn er 3-tels patronen. De patronen zijn elk samengesteld uit verschillende bewegingen, zodat zelfs met behulp van slechts 1 patroon al een heel lied begeleid kan worden en er bijv. al heel vlug een 'optreden' (bijdrage aan een samenkomst) gedaan kan worden. Daarnaast worden er bij elk van de acht niveau’s waaruit het systeem bestaat een aantal vaardigheden geoefend om door te kunnen gaan naar het volgende niveau. Ook een bijbeltekst kan worden aangeleerd. Dit alles maakt het programma ook zeer geschikt voor evangelisatie. Daarbij leren de deelnemers om de coördinatie te oefenen en hun hele lichaam te gebruiken in de lofprijs aan God. Het gaat hier dus niet in de eerste plaats om het ritmisch begeleiden van liederen, wat bij het bekende tamboerijngebruik wel het geval is.